Archive for the diriku…. Category

hidup ini pelik!!!…2

Posted in diriku...., Uncategorized on March 4, 2009 by apayangkurang

dah sampai parlimen…macam bese la jadi budak2 tadika…mintak senyap…beratur lurus dan sebagainya…dan msok la kami ke lambang demokrasi negara itu…msok2 dak laki sume batak ngan jamban…nak praktis katenye…nanti nak msok ari2….wuek!!!!

so…slame 45 menet kami dilonggokan dengan soklan dan jawapan dari mp2 skalian…tapi mp ak xde pon hulu selangor n kuala kedah(zainal abidin ahmad and ahmad kassim) n kj brade di depan ak…hahahahahah then we go 2 dewan negara wat q&a ngan bahagian korporat parlimen…mainpix

“encik, saya ada 2 soalan”…lalu dia menunjukkan jarinya ke arahku…lalu ak utarakan 2 soalan..1st..cokma tu kalo kne cilok sah tak?..dan disambut dgn gelak ketawa separuh dewan..encik tu gelengkan kepala je…n ak paham maksudnye..

2nd soklan…”encik..kan parlimen siap 1962…b4 that kat mane ek??…”dekat MTC..jalan ampang…”‘

lpas tu hasan tarik ak mntk tny pasal elaun…lalu ak dgn xsegannye tny ttg elaun yg mungkin ak xkan dpt…byk la jgk..ak tak nak detail kan…nnt korang sume berebut nk masuk politik kotor negara kite nih…

pastu akhirnye abeh…sempatla jgk ak mkn kat kafe parlimen tu ngn dato2 n pegawai2 tggi krajaan..kat kefe..xmen la luar2 ni…uwekkk….muffin die besar kot..2 hinggit je…punye la layan…dan akhirnye…kami balik la jgk…dr.rooshidah la struggle nk blk awal….coz die nye klas at stake dah tym tu….lalu ak merasuah driver bas “pakcik…bawak g klcc leh tak?…sambil mlihat nani..ara.. n dr.che norlia tido…”pakcik tu cakap “boleh…bawak la bas ni”…

di blakang plak…fakhri mintak ak kol NC…nk mntk tutup gate ukm…tapi bkn takat kak pah ak kol..dr.kamal,pak gard, tnc hepa n tnc academic ak kol….mengeluarkan arahan spya pmbnaan bonggol merah yg merosakkan moto ak selama ni ditruskan sampai satu ukm…last2..kak pah xlayan..

……………..last2..smpai blik jgk la…n selepas lecture MLS yg mmg selalu boringnye…abeh la hari aku ntok arini..

p/s : anak sedare dr.rooshidah xpenah mmboringkan ak…dan ak sntiasa harap doe online…mne tau kan….

Advertisements