Archive for June, 2009

post khas…

Posted in Uncategorized on June 28, 2009 by apayangkurang

post ini khas untuk semua yang menengok blog ni…

blog ini mungkin akan kurang aktif

akibat dari peristiwa Minggu Mesra Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia 2009/2010

selama 1 minggu ni

jadi sebelum itu…

ak nak baritahu….

mulai hari ini…

NAMAKU BOBOY!!!

ok???

kelam kabut….

Posted in Uncategorized on June 25, 2009 by apayangkurang

well…

rasanya masih belum terlewat rasanya untuk mengucapkan takziah kepada

keluarga Wan Siti Farihan Mohamed Hassan, pelajar sarjana sains kimia yang ditemui mati

di kawasan tempat letak kereta blok c, Kolej pendeta za’ba…

tapi apa yang lebih penting…

jangan la ade yg wat spekulasi

bende yang x best

terutamanya

orang yang tak tahu apa2

kami yang bekerja di ukm ni pun

untuk minggu mesra pelajar

tak cakap banyak

jadi hentikan segala spekulasi2 bodoh!

n anggap kematian 2

sebagai takdir Illahi

kalo ade budak mati pasal main air kat umah

xde la pulak cite sampai camni…

tapi ia tetap samakan????

-full stop-

p/s-ak respek ngan jaksa-jaksa za’ba yang tenang je dalam deal situasi ni…esp akmal ngan pie’e…cayalah!!!!

pergi…

Posted in Uncategorized on June 19, 2009 by apayangkurang

walk_beach21

well

ak akan pergi…

pergi mane???

pergi jahanam!!!!

thanx laaaa

buat apa???

siot…pergi kem btn!!!!

thanx aaaa

dengan nak memikir b mart lagi…

haish…

dalam borang pc x ckp pon…

ske ati je…

dah la…

blog ni akan beroperasi balik

24/6/09…

sementara itu….

korang kenang jelaaa kenangan ak bersama korunk…

kalo ade laaaa…

do i have to say sorry???

Posted in Uncategorized on June 18, 2009 by apayangkurang

Are you sorry? Are you sorry I love you???

I know my love has made you suffer
But I still cant let you go
Cry a little more but forgive me

It’s not.
It can’t be.

Even if I hide my tears
You have forgotten we did together it hurt
But we we’re still happy

You always talked to me
If you can’t erase
Now I really want to love you
It’s not.
It can’t be.

nn yang tag…

Posted in Uncategorized on June 18, 2009 by apayangkurang

dia’ dalam tag kali ini boleh jadi sesiapa sahaja yang anda ingin perkatakan. saya pilih sesorang yang saya ingin ceritakan kepada anda…dan anda mungkin mengenalinya as this post will move on…

1. Apakah hubungan awak dan dia?

well…dia merupakan rakan yang paling baik saya jumpa dalam hidup…mula kenal di sekolah menengah sains selangor…mula rapat selepas form 3 n we move on after that…till..last year…but we are still friends…

2. 5 impression terhadap dia

manja, memahami, sangat menjaga hati orang lain, bole jadi mengada-ngada though, cute…

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak

well..kami ym???pada mlm 7/8/08…

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak?

hmmm…maybe ” x payah tunggu”…short,sharp n spot on…

5. Kalau dia kekasih awak..

saya akan bahagiakan dia…selamanya…

6. Kalau dia jadi musuh awak.

saya x akan call,sms,bahkan delete fs n ym die….well saya pernah buat 2…

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan:

rase dah jawab dah…lihat no. 5

8. Kalau dia jadi musuh awak… mungkin kerana:

keramahannya dengan orang lain…ingat ak x de perasaan ke???

9. overall impression tentang dia:

x kesah apa pon dia pernah buat kat saya…saya akan kagum dengan kesediaan dia untuk berada di samping saya…ketika saya memerlukan…berbanding yang lain…selamanya…

10. The most desirable thing to do to her/him:

well…i hope that i can be with her forever…as friend pon x pe…kalo die kawan ngan saye … bonus laaa…tapi kalo die kawen ngan orang lain…saya harap saya boleh melihat dia bersanding bersama putera idamannya..n tepung tawar…

11. Apakah awak rasa tentang pandangan orang terhadap awak?

ada yang kate saya bertanggungjawab…tapi mak saya describe saya as pemalas…mungkin ada yang rase saya sangat menyemak dalam hidupnya…hingga die x nak pon sebenarnya saya call die…kalo call pon x berbalas…x pon…cbuk!n jaja panggil aku pikir sangat…errr…tapi untuk saya…saya rasa saya merupakan orang yang setia…

12. The character of you for yourself?

peramah yang amat tanpa mengira background die..saya rase saye amat rajin untuk berkhidmat…i love to be alone…n saya rela mempunyai seoarng kawan yang setia…dari seribu yang hanya anggap kawan sebagai tempat mintak tolong…

13. On contrary, the character you hate about you

lemah…takut untuk menolak permintaan…dan saya sangat memikirkan sesuatu perkara…dan mungkin terdesak dalam mencari seseorang yang setia…

14. The most ideal person you want to be with:

orang yang setia…2 je saya mintak…x kesah berjauhan atau apa statusnya…

15. For people who like you.. tell something about them:

terima kasih…2 je…

16. Ten people you tag:

ahsan

acap

linda

jaja

cken

fateen faseeha

dini

fakhri suhaimi

nas

dayat

17. No.2 ada hubungan dengan siapa?

acap??? ntah…

18. Is no.3 female or male?

linda???anak dara yang makin naik sahamnye…

19. If no.7 and 10 have a relationship..

Ya Allah!jangan…

20. Macam mana dengan no.5 dengan no.8?

cken ngan fakhri???hmmm…well kalo 2 jadi xde viva itam la kat amin…

21. No. 4 single kah?

jaja???no komen…

22. No.1 belajar apa?

law…

23. Say sumthing about no 9…

nas….muke ko nampak alim….

apa beza bank ngan along???

Posted in Uncategorized on June 16, 2009 by apayangkurang

well…mmg ada…

bank perlu

  1. penjamin
  2. borang j
  3. dokumen pengenalan diri
  4. penyata bank simpanan
  5. penyata gaji
  6. nak kne sign agreement pe2 laaaa

2 je la…

haaaa lagi 1…tokey bank pakai kot smart2…kot n shirt

along x…

2 je la kot…

pasal hutang???same je…

pumya tinggi interest…

cekik darah tol…

cmni…setelah bapak ak pergi ke nepal…

ak ngan mak ak la yg gilir2 baya hutang tiap bulan…

yang ak tertarik nye…ngan 1 bank ni…

kalo x silap…

ade hutang 6500…

then gilir…

mak ak 1500

ak 1000

n smalam ak 600 lagi…

itu jadi 3100 kan???

so…

6500-3100

3400

ok

nape belen jadi 4000 lak???

senang

interest…

faedah…

bagak tinggi…

there’s a small justification though…

bill astro ngan premium insuran bapak ak…

that makes dalam 200

400 2???

400 sebulan???

bagak tinggi seyh…

x de beza bank ngan along…

well..x taw la kalo kome rase 400 2 sket…tapi ak rse x…

in this economic downturn…it is a must for banking insitutions 2 give confidence for the people…

2 continue spending n lending…

n i think…this is no good..

the monetary policy must be set to achieve higher economic growth

n surely…the policy must aim in order avoid constant fluctuations…1 year ago…we’re in worst inflation in history…

n now…we’re in recession…how time changed…

plizzz bank negara…plizz do something…the GDP

is dropin’ 6% n still CPI is still consideraby high…111.2…with food n beveranges at 119.3…

pekes???

kecewa seyh ngan anwar…

Posted in Uncategorized on June 13, 2009 by apayangkurang

ak kecewa bukan dgan decision anwar…yang memang trang2x menunjukan minat utk jadi pm for bertahun2…

@

tindakannya yang trang2x nak jadi kepala pas…ngan menyebarkan pengaruhnya di dalam parti tersebut…menentang presidennya…

ak kecewa dengan his latest stand over the chin peng issue…

die kate yang chin peng patut di benar pulang???…atas dasar kemanusiaan???

well…adakah membunuh ramai manusia dikala ramai di antara mereka ingin menghidu udara merdeka…tanpa penjajah

adalah kemanusiaan???

“Sejarah kita kena dilihat secara objektif dan (kita) ambil sikap peri kemanusiaan. Yang sudah sudahlah, kita kerja,” kata Anwar, sambil menyifatkan isu komunis dimainkan media pro-pemerintah.(????)

see anwar…anda pon kate sejarah harus dilihat secara objektif…dun expect the later wouldn’t be the other thing…

akibat pemikirannya…tertangguh pembangunan untuk 12 tahun…

dikala…kita amat memerlukan negara bangsa yang kuat…mereka berusaha melemahkannya…untuk membina negara berasaskan idologinya sendiri…(sounds familiar,  anwar???)

ayah saya seorang askar..arwah atuk saya seorang polis yang berkhidmat ketika darurat…dan parut luka ketika perang menentang komunis masih ada tika jenazahnya terbujur kaku…

janganla nak buat satu lagi popularist move anwar…